Denne nettsiden er rettighetsbelagt, REST og Normann.org samt den enkelte eier av rettigheter.

 

Design og grafikk er Normann.org's. ©

PERSONELLET PÅ ELDRESENTERET

Består av ansatte og frivillige som alle gjør en innsats for trivsel og praktiske løsninger.

PERSO-NELL

FRIVILLIGE

 

FRIVILLIG PÅ KJØKKENET

Arbeidet for de frivillige på kjøkkenet er delt inn i tre, K, S og V.

K. Man står ved kassen og slår inn det som handles, dessuten passer man på å trakte kaffe og tevann. Det skal passes på at det er rikelig med kaffekanner og kanner med tevann, slik  at det er nye kanner klare når noe blir tomt ute i kafeteriaen. Pass også på at det er teposer, poser med sjokoladedrikk, sukkerbiter etc. ute på bordet i kafeteriaen.

S. Smøre smørbrød og passe på at det er tilstrekkelig med smørbrød i disken. Ved behov også smøre på bagetter.  Det må passes på at det er rikelig med pynt og pålegg på brødet, slik at det virker fristende på dem som skal kjøpe.

V. Steke vafler av røre som står ferdig. Vafler er populært, så det går ganske mye. Vaflene skal deles opp og legges på to fat, vafler med smør og vafler uten smør.

Er man interessert i å forsøke seg på flere av disse tingene er det fullt mulig, man blir satt på listen med KSV.

Da middagen skal serveres er man behjelpelig med å bære tallerkener med mat til disken. Noen kunder trenger hjelp til å bære maten bort til bordet, dette gjelder selvfølgelig også for smørbrød, kaker og kaffe. Man hjelper til der man ser det er behov og ønske.

 

FRIVILLIG PÅ KONTORET

På kontoret består arbeidet stort sett av å svare i telefonen og svare på henvendelser fra folk som kommer inn på kontoret. Henvendelsene kan dreie seg om forskjellige ting, blant annet å få tatt fotostatkopier. Noen skal betale og få billetter og kvittering for ting de har meldt seg på av utflukter, teater etc.

Da kurs som holdes den dagen det er over, blir betalingen og lister med deltagere innlevert på kontoret. Listene settes i mappe, og pengene telles og noteres opp på et ark med inntekter for den dagen.

Mye av tiden på kontoret går med til å sette opp nye fotpleietimer til brukerne, enten de ringer eller kommer innom for å få en ny time etter å ha vært på fotpleie. Blir det noen avbestillinger, er det viktig å prøve å erstatte med en ny. Som regel finnes det en liste med brukere som ønsker snarlig time.

Enklere, forefallende arbeid kan man også hjelpe med.

Er den frivillige interessert i, og øvet på data, kan det også bli oppgaver her.

 

Der er som nevnt også andre frivillige som utfører mange tjenester i senteret.

Intern S 38
Ord S 40

Side Kart - klikk her og naviger

SideKart

Det er rundt 100 frivillige som sammen med en liten stab ansatte står for driften av eldresenteret. Disse sørger bl.a. for at det hver dag serveres god og rimelig mat i kafeteriaen, samt for en utstrakt kursvirksomhet sammen med andre aktiviteter. Hvilke kan du se her på sidene. Her kan du komme på treff.